,,Mergem să stăm la cort,ce tare o să fie!”


video


,,Mergem să stăm la cort,ce tare o să fie!” Nu…n-a fost deloc așa. Pe lângă faptul că atunci când plouă(asta în cazul anumitor corturi-adică cele de proastă calitate) se umezește în interior ( în cazul în care nu e ploaie torențială.dacă e ploaie torențială … plouă și în cort,nu-i problemă,avem apă pentru toată lumea), pe lângă faptul că îți iei la tine bagaje(majoritatea de vară,pentru că..e vară) și n-ai loc de ele să stai și le muți în fiecare zi(poate de mai multe ori pe zi) , nici măcar ziua nu poți să stai acolo, pentru că aerul iși ia concediu nedeterminat când bate soarele cu putere(și noi pentru asta mergem la mare, să fie soare, căldură, să ne bronzăm(pentru că altfel nu vede lumea că ai fost la mare)), să petrecem ore bune în apa mării( să ne tăiem picioarele în vreo piatră ascuțită, sa picăm la mal din cauza unui val și să ne julim la genunchi tot în pietre,eventual să ne umplem de alge, lucruri ,,firești”).
Revenind...dacă vrei să mergi (la mare) cu cortul(în special pentru prima dată) și ce-ai citit mai sus nu te-a făcut să te răzgândești, va trebui să ai în vedere următoarele lucruri :
-dacă închiriezi un cort, sau împrumuți și nu știi ce calități are(cât de rezistent e la ploaie în special), pune în bagaj și o prelată pe care să o pui deasupra cortului atunci când ploaia își face apariția (pare ciudat, dar o să-ți salveze sănătatea și starea de spirit)
-SAC DE DORMIT! Dacă se poate foarte gros, cel mai gros sac de dormit! O să fie al doilea salvator al sănătații si al stării de spirit cu siguranță! (știi sentimentul ăla, când e iarnă și e frig de îți crapă urechile și intri în casă unde e cald și simți cum ți se dezmorțește corpul și ți se umple sufletul de căldură? Dacă da, cumpără un sac de dormit gros! )
-un lăcățel pe care să-l pui atunci cand pleci(nu că n-ar putea să taie cineva cortul cu un cuțit și să-ți ia tot ce poftește el de acolo, dar… decât nimic ... mai bine să stai tu liniștit că ai cortul cât de cât asigurat)
-haine groase și pelerină de ploaie! Și ce dacă e iulie/august? Nu poate să plouă? Nu poate să fie frig?De ce să dai o căruță de bani pe hainele de acolo în loc să bei și să mănânci cu ei? Deci obligatoriu măcar o pereche de pantaloni lungi și un hanorac, așa …de bun simț
-pastile, câte puțin din toate. Cine știe cum te trezești cu o durere groaznică de cap(din motive necunoscute), cine știe cum ți-ai uitat hainele groase acasă și te ia răceala, cine știe ce mâncare nimerești și te strici la stomac ...
-un prelungitor! Cât aș fi vrut să am un prelungitor! De ce? Pentru că nu mai trebuie să stai cu ochii pe priza care e la 10 metri distanță de tine(dacă ai priză pe acolo, mai știi..).de preferat foarte lung și cu multe prize

*opțional dacă iți permite cortul(adică dacă ai loc destul și ții la banii tăi/n-ai bani să arunci în fiecare zi la restaurante)– o minibutelie să-ți faci un ceai, niște paste(sosul oricum îl cumperi gata făcut din supermarket), cartofi prăjiți/o fripturică nu știu dacă merge,dar ciorbă (ori la conservă, ori că vi cu ea de-acasă) sigur merge(am văzut asta, zău!) , cine știe, poate îți deschizi un minirestaurant, faci un ban cinstit .


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Bucarest Stail | Macanache Dubla Lansare

Sprâncene? Ce? Cum? Unde? Cât?

Fericire pe bază de haine | Resale Shop